Bij FIKA hebben we de prachtige collectie van Closed. In de jaren 60 begonnen als denimlabel in Frankrijk onder de naam “Ça” maakt Closed nu kwalitatieve stijlvolle kleding die de impact op het milieu tot een strikt minimum beperken. Het merk is gevestigd in Hamburg. Franse verbeeldingskracht, Italiaans vakmanschap en Duitse traditie vormen de basis van deze pijler van de Europese mode.

a woman in CLOSED is timeless

88 % van de collectie is geproduceerd in Europa. Voor de collectie zijn veel stoffen geselecteerd die zijn behandeld met natuurlijke kleurstoffen. In vergelijking met conventionele verfmethoden kunnen zo aanzienlijke hoeveelheden water en chemicaliën worden bespaard.

Alle partners van Closed zijn onderworpen aan strikte vereisten met betrekking tot het gebruik van chemische stoffen, waaraan ze zich houden door middel van hun gedragscode, ondertekend op tweejaarlijkse basis. Om naleving te garanderen, sturen ze ook periodiek monsters naar een onafhankelijk laboratorium voor het testen op verontreinigende stoffen.