FIKA in Naarden-Vesting is het verkooppunt van de A Better Blue eco-jeans van Closed

Bij FIKA hebben we de prachtige ss 2023 collectie van Closed. In de jaren 60 begonnen als denimlabel in Frankrijk onder de naam “Ça” maakt Closed nu kwalitatieve stijlvolle kleding die de impact op het milieu tot een strikt minimum beperken.

88 % van de collectie is geproduceerd in Europa.

Voor de collectie zijn veel stoffen geselecteerd die zijn behandeld met natuurlijke kleurstoffen. In vergelijking met conventionele verfmethoden kunnen zo aanzienlijke hoeveelheden water en chemicaliën worden bespaard.

Alle partners van Closed zijn onderworpen aan strikte vereisten met betrekking tot het gebruik van chemische stoffen, waaraan ze zich houden door middel van hun gedragscode, ondertekend op tweejaarlijkse basis. Om naleving te garanderen, sturen ze ook periodiek monsters naar een onafhankelijk laboratorium voor het testen op verontreinigende stoffen.

CLOSED ss23 collectie bij FIKA in Naarden-Vesting

De A Better Blue jeans collectie van Closed. 

Bij de productie in Italie is voor deze jeans 50% minder water gebruikt, 25% minder energie en 65% minder chemicaliën.

Ook wordt gebruik gemaakt van gerecycled katoen en gerecycled elastane. Zo gaat dit merk stap voor stap naar een groenere toekomst. 

Deze lijn is ontwikkeld met Candiani, de zogenaamde groenste denimfabriek in de blauwe wereld, en de Everest-wasserij. Innovatieve ecologische was- en verfmethoden staan centraal in A BETTER BLUE.

Sportieve weekend look van FIKA Naarden-Vesting

Franse verbeeldingskracht, Italiaans vakmanschap en Duitse traditie vormen de basis van deze pijler van de Europese mode. Het bedrijf, dat in de jaren zestig begon als het Franse denimlabel “Ça”, werd het kledingmerk zoals we het nu kennen toen in 1978 bezwaar werd gemaakt tegen de merknaam. De zaak was gesloten, evenals de naam. Sindsdien heeft Closed verfijnde, hoogwaardige ontwerpen gemaakt waarin innovatie en duurzaamheid centraal staan. Het merk is nu gevestigd in Hamburg en werkt samen met toonaangevende Europese fabrikanten om zijn collecties te produceren, waarbij het opkomt voor de nieuwste technologieën en de meest duurzame praktijken om de impact op het milieu tot een strikt minimum te beperken. Van biologisch katoen en plantaardig gelooid leer tot nieuwere innovaties, waaronder 3M™ Thinsulate™ (een ethisch alternatief voor dons) en Lyocell (een volledig biologisch afbreekbare, natuurlijke vezel gemaakt van hout).